Den Brooklyn-baserte klubben, Gjøa, kommer tilbake til sine røtter og Norway Cup

SC Gjøa, fra Brooklyn i New York, tar med seg 6 lag til Oslo for årets Norway Cup.

Den norske oppdageren, Roald Amundsen, er best kjent som den første mannen som tok seg frem til Sørpolen. Men han oppnådde først berømmelse i 1906, da han og hans mannskap ble de første til å seile, med skipet Gjøa, fra Atlanterhavet til Stillehavet gjennom Nordvestpassasjen, et mål som oppdagelsesreisende hadde prøvd å oppnå i flere hundre år.

Fem år senere, i 1911, startet medlemmer av Norsk Sjømannsforbund en idrettsforening i New York. Inspirert av ånden av de norske oppdagerne, tok den nye klubben navnet etter skipet Gjøa. 7 år senere, i april 1918, startet de en fotballklubb under samme navn.

100 år senere, i 2018, går SC Gjøa fortsatt sterk. Gjøa, basert i Brooklyn er den eldste fotballklubben i New York (og muligens USA) og er stolt av sine norske røtter. I dag har klubben over 400 spillere, og i 2018 har ungdomsfotballen i Gjøa eksistert i 100 år.

Om deltagelsen på Norway Cup sier Gjøa:

«Når vi nå feirer 100 år med fotball, ønsket vi å gå tilbake til våre røtter og delta i verdens største fotballturnering for barn og unge, Norway Cup. Gjøa tar med seg 6 lag i juli, og våre spillere ser frem til å spille fotball, få nye venner, se landet og selvfølgelig besøke den berømte Gjøa båten på Frammuseet på Bygdøy. »

Vi gleder oss til å ønske Gjøa velkommen tilbake til sine røtter og Norway Cup.