Bli med på diskoteket!

I år er Norway Cup-diskoteket for første gang plassert på Ekebergsletta. Her kan du høre musikk og møte andre spillere når dagens kamper er unnagjort.

Den dunkende bassen høres over store deler av Ekebergsletta, og lyden blir sterkere når man nærmer seg diskoteltet – Drømmenes arena. Utenfor teltet dukker det også opp stadig flere feststemte unge.

Noen slentrer avslappet rundt i fotballtøy, mens andre har dresset seg opp til ytterste hårspiss, uten å overlate noe til tilfeldighetene. Dette er diskotek uten dresscode – her passer alle Norway Cup-deltakere inn.

– Diskoteket er en alle tiders sjanse til å møte andre fotballglade i en annen setting. Det er en arena der spillerne kan slippe seg løs, danse og ha det gøy, sier Morten Jutkvam, som er ansvarlig for diskoteket på Norway Cup.

DJs fra NRK MP3disko1

Utenfor inngangen til teltet går praten løst og ledig rundt bordene i chillout-avdelingen, der noen har tatt seg en rolig pause fra musikken. På innsiden er det derimot stor stemning. Musikken dunker ut fra høyttalerne, og de dansende ungdommene klapper og roper. Fotballpublikummets rop smitter åpenbart over på spillerne når de danser.

Det er tendenser til allsang foran scenen der DJ-er fra NRK MP3 styrer musikken. De drar oppstemningen ytterligere når De tar opp mikrofonen og ber de dansende bli med. Både jubel og hender stiger til værs.

På gresset foran scenen er det guttegjenger, jentegjenger og blandede gjenger. Noen gutter og jenter har også funnet tonen såpass at de har laget en helt egen gjeng på tomannshånd.

– I år er diskoteket gratis for alle deltakere i Norway Cup. Det gjør at de lokale lagene som kanskje bor hjemme også kan få Norway Cup-stemningen og være med på festlighetene, sier Morten Jutkvam.

En dans til middagen

Drømmenes Arena ligger like ved matsalen i Ekeberghallen, og diskoteket er åpent fra 18.00 til 21.00 fram til torsdag. Dermed passer det fint å ta turen innom rett før eller rett etter middag, påpeker diskoteksjefen.

Diskoteket har en avdeling for 10-14-åringer og en for 15-19-åringer. Hele området er rusfritt, og det er ikke lov til å ta med drikke inn, men det er en kiosk inne i diskoteket som selger snacks og drikke. I tillegg er det mange voksne til stede for å sørge for at sikkerheten er på topp. Summen av dette gjør at alt ligger til rette for fine festkvelder på Ekebergsletta.

– Vi har plass til mange, så vi håper spillerne kommer innom og koser seg lenge, sier Morten Jutkvam.

Se bilder fra diskoteket her: