Aleksander Aamodt Kilde på storfint besøk på sletta

Etter en sesong med litt sykdom og skader, tok alpinist Aleksander Aamodt Kilde turen til Norway Cup der han tirsdag gjestet DNB-standen for å sjekke ut stemningen. Sammen han kom alpintkjører Kjetil Jansrud og noen spillere fra Strømsgodset IF og Vålerenga fotball. På standen deltok bærumsgutten i en fotballkonkurranse foran de fremmøtte tilskuerne.

Norwaycup.no tok en prat med alpintstjernen som sikter mot OL og verdenscupen denne sesongen.

– Jeg har aldri vært med på Norway Cup selv, vi var som regel på ferie når det var Norway Cup. Men jeg har jo spilt fotball lenge, så det er rart jeg aldri har vært med, forteller Kilde.

I anledning vennskapsdagen på Norway Cup legger Kilde vekt på at også i alpint er landslaget bygd opp av vennskap og at det er noe av det viktigste de har med seg når de er på tur. Man må trives med de man er med, i og med at man bor og trener sammen og derfor må unngå konflikter.

– Vennskap er jo med på å gi resultater for laget. Man trener bedre sammen, og hjelper hverandre hvis det trengs. Det er viktig å vite at de andre vil deg vel, smiler alpinisten.

Kilde er allerede kommet godt i gang med oppkjøringen til sesongen, og skal ut på ski allerede i morgen. OL er årets store mål, men alpinisten kan melde om at han også ønsker å ta noen verdenscupseiere i løpet av sesongen.

– Også er det langsiktige målet mitt og en dag vinne verdenscupen sammenlagt, det hadde vært veldig stort, avslutter Kilde.

 

Tekst: Sigurd Goffèng-Bjerke og Lina Mellem Enoksen

Foto: Bjørn-Aslak Dallmann