Det Sør-Afrikanske laget, Super Lucky Star, deltar på Norway Cup for første gang!

Super Lucky Star, som er fra ca 20 kilometer utenfor Cape Town i de sørlige forstedene, får for første gang muligheten til å reise utenfor Cape Town – de tar turen til Norway Cup for å spille fotball sammen med tusenvis av barn og unge i Oslo.

Super Lucy Star FC ble etablert i 2017 for unge gutter som ønsket å spille fotball men ikke hadde trener. De var ganske ivrige etter å bli store fotballstjerner da de så dette som en vei ut for dem. Klubben hadde i starten 20 medlemmer og har nå vokst til 80 medlemmer fra 8 til 30 år.

De sørlige forstedene har en befolkning på ca 40 00 innbyggere. Stoffmisbruk er rundt hvert hjørne, med barn så unge som 10 år som sniffer lim og røyker narkotika. Klubben mener at fotball har muligheten til å forandre liv, og sier:

De fleste av våre spillere vil gjøre livet bedre for seg selv, og de tror at ved å spille fotball vil de kunne oppnå dette. Vi følger også opp på deres personlige liv, ettersom vi ønsker å holde hvert barn utenfor kriminaliteten, ved å gi dem muligheter og ulike ferdigheter.

Om deres deltakelse Natalie Swartz sier:

Vi fikk muligheten til å delta på Norway Cup, og vi tror at deltagelsen vil oppmuntre guttene til å følge sine drømmer.

Hun fortsetter:

Vi tror at Norway Cup er en fantastisk mulighet for unge mennesker fra hele verden til å samles for å spille fotball og bli venner.

Vi gleder oss til å ønske oss alle fra Super Lucky Star velkommen til Norway Cup.