18 fotballspillere fra Karasjok

IL Nordlys er en fleridrettsklubb fra Karasjok som ble stiftet 2. februar 1927. Klubben har idretter som fotball, ski og friidrett.

18 fotballspillere fra Nordlys G17 (gutter født i 2004 og 2005) skal i år delta på Norway Cup. Guttene har trent sammen siden de var 4-5 år gamle med trener Jens Åge Holmestrand som har vært med hele veien. Treneren og laget har hatt stort fokus på samhold og inkludering.

«Vi har gått for mottoet «Flest mulig, lengst mulig». Dette er en viktig årsak til at en liten klubb som Nordlys klarer å stille 11’er lag i G17. Ellers er det bare de «større» stedene i Finnmark som Alta, Hammerfest og Kirkenes som klarer det», sier Jo Espen Thomassen som er oppmann for Nordlys G17.

Piteå Summergames 2018

Opp igjennom årene har laget deltatt i lokale turneringer, seriespill og Piteå Summergames. I år skal de delta på Norway Cup for første gang, og guttene er vant med lange reiser.

«Vi reiser nedover med fly, men vi må først kjøre 2,5 time med bil til Alta før det blir en flytur på 2 timer til Oslo», forteller Jo Espen og fortsetter.

«Vi er vant med lange reiser til kamper her oppe. Nærmeste bortekamp er 2 timers kjøring tur-retur Lakselv, og de lengste tar 7 timer tur-retur. Så det kan gå en hel dag på å spille 1 bortekamp».

Laget skal bo på hotell under oppholdet, og flere foreldre og søsken skal bli med sørover for å heie.

«Vi har ikke noen spesielle ambisjoner til turneringen annet enn å ha det gøy både sportslig og sosialt, men det hadde vært gøy å komme til A-sluttspillet», smiler Jo Espen.

Guttene syns det er synd de ikke får møte lag fra andre land, men de håper først og fremst at turneringen blir gjennomført.

«Vi har jobbet en del dugnad for å samle inn penger. Vasket og malt kommunale bygg. Hatt kafe og en del andre arrangementer», forteller han.

Koronasituasjonen har påvirket laget slik det har gjort med alle andre lag, men Nordlys G17 var heldige og fikk spille kamper og trent som normalt fra mai og ut september i fjor.

«Denne sesongen har vi ikke fått trent helt som vi ønsket, men det ser ut som det blir bedre framover. Håpet er å kunne begynne med seriekamper i mai».

Ønsker du og laget ditt å delta på årets turnering? Ved en eventuell avlysning grunnet Covid-19 vil alle deltageravgifter bli tilbakebetalt. Det er derfor ingen økonomisk risiko å melde seg på årets turnering. Meld på laget ditt her!