Ny nasjon til Norway Cup

Vi får for første gang i 2017 besøk fra et lag fra Guinea Bissau. 17 jenter (14-16 år) tar turen helt fra øyene utenfor Guinea Bissau til Oslo i sommer for å delta på Norway Cup.

Jentene er fra øyene utenfor Guinea Bissau, som er blant de fattigste samfunnene i landet og de har få muligheter til å være med på opplevelser utenfor øyene. De gleder seg derfor veldig mye til Norway Cup da det vil gi dem muligheten til å se hva som skjer andre steder i verden.

Det ble startet fotballag for jentene for å gi dem noe å gjøre på fritiden og for å bryte barrieren om at jenter må være hjemme.

Sammen med Eco-Bijago Centre, jobber noen av jentene med ulike miljøprosjekter i lokalmiljøet. Her hjelper de skilpadder som blir strandet på strender og rydder strendene for plastposer. Har du lyst til å lese mere om prosjektet? Finn ut mere her.

Jentene har ikke fotballutstyr så hvis det er noen lag som har utstyr til overs (drakter, sko osv) som dere har lyst til å gi bort ta kontakt med oss på nc@bsknc.no så tar vi gjerne imot dem og sender videre.

Har ditt lag lyst til å være med på verdens største fotballturnering sammen med jentene fra Guinea Bissau meld dere på her innen 15. april.