Finale klasse E: Revansje etter Gothia-exit

Det var jevnt lenge mellom Ørsta og Nordstrand i finalen i klasse E, men så fant Oslo-guttene veien til nettmaskene.

Guttene fra Ørsta scoret det første målet. På dødball. Så utliknet Nordstrand. På dødball. Det var sjanser begge veier og lagene viste mange gode kvaliteter. Før pause økte Nordstrand ledelsen til 2-1, men det var mer i vente.

Etter pause var det et heltent Nordstrand-lag som entret banen. De festet grepet om kampen, og spilte seg til den ene store sjansen etter den andre. Og det tok ikke lang tid før blåtrøyene fikk uttelling, og økte til 3-1. 4-1 kom bare minutter senere, det var så vidt Ørsta rakk å ta avspark. Nordstrand rakk å score to mål til, og kunne til slutt juble for en deilig 6-1-seier – og løfte den gjeve pokalen.

Sander Sønsterud scoret to av målene til Nordstrand, et på frispark (1-1) og med et langskudd (4-1).

– Jeg liker å skyte og får noen bra treff i blant, sier Sander.

Han spiller til vanlig for Nordstrands 11-er-lag, og det var ikke egentlig Norway Cup som var guttenes store målsetting denne sesongen.

– Gothia cup var det store målet denne sesongen, men så var det noen av gutta som tok initiativ til å melde på et lag i Norway Cup også, og det var jo veldig gøy, sier Sander.

I Gothia cup ble det en brå slutt for de ambisiøse Nordstrand-guttene. De røyk ut i 32-delsfinalen, etter straffesparkkonkurranse mot et amerikansk lag.

– Dette var en veldig deilig revansje! gliser Sander.

Finale klasse E (G15/16 7-er)
Ørsta – Nordstrand 1-6 (1-2)
Mål: 1-0 Ørsta, 1-1 Sander Sønsterud, 1-2 Lars Nerland, 1-3 Marius Johnsrud, 1-4 Sønsterud, 1-5 Adam Al Khafji Lindøe, 1-6 Fredrik Lunde
Gule kort: ingen
Dommere: Ilkay Yerli (Hannover, Tyskland), 4. dommer: Olav Johannessen (Bergen Nord)
Banens beste: Sander Sønsterud (Nordstrand)

Ørsta: Are Bjørdal, Simen T. Flekke, Gard Flåskjer, Martin Endal, Borgar Ose, Sigurd Ose, Thomas Bjerknes, Jørgen Førde, Sondre R. Åmbakk, Eirik R. Åmbakk, Iver Vinjevoll, Sverre S. Orten. Trener/lagledere: Arnt-Helge Bjerknes, Frode Ose

Nordstrand: Andreas Frøseth Amundsen, Marcus Aarstein, Sander Sønsterud, Marius Johnsrud, Lars Nerland, Adam Al Khafaji Lindøe, Younes Amer, Hermann Braathen, Fredrik Lunde, Christian M. Fagerlid, Henry Le, Anders Hexeberg, Rasmus Eggen Vinge. Trener/lagledere: Torgeir Nerland.